16 conseils sur les backlinks Snel de Krijgen et 13 sur les valkuilen de te Voorkomen – Gratuit : Audit complet de votre site internet

Avant de commencer !

oude zoekmachines
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Liens Liens zijn welke op andere sites staan ​​en naar jouw site verwijzen.

Backlinks nog altijd de belangrijkste facteur de classement

oude zoekmachinesTot halverwege de jaren ’90, nog voor de komst van Google, werkte zoekmachines nog op een hele andere manier. Om te bepalen hoe hoog een site Web dans le classement werd opgenomen werd simpelweg geteld hoe vaak een zoekwoord op een pagina voor kwam.

Deze simpele manier voor het bepalen van de ranking van website was erg gevoelig voor misbruik (zoekmachine spam). Zo plaatste website eenvoudigweg honderden keren het woord ‘mp3’ op hun pagina’s omdat hier veel op gezocht werd. Les sites Je kon op deze geen kopen mp3 de downloaden maar het leverde ze wel bezoekers op.

Je kunt je voorstellen dat de zoekmachine gebruikers aardig gefrustreerd raakte van telkens op een website site uitkomen die helemaal niet aanbood waar je op zocht. En dat in een tijd dat je nog met een analoog modem moest inbellen en per minuut voor je internettoegang betaalde.

Classement

Sergey-Brin Larry Page en Sergey Brin hadden en 1996 een andere manier bedacht om te bepalen hoe hoog een website in de zoekmachine opgenomen moest worden Ze Zeen waren van mening dat belangrijke website bovenaan in de zoekresultaten moesten komen en ze hadden een manier bedacht om daten kun .

Het aantal backlinks en de kwaliteit daarvan

Om te bepalen of een website belangrijk is keken Page fr Brin naar het aantal backlinks welke een website heeft. De (logische) aanname was dat belangrijke website meer backlinks zouden hebben dan minder belangrijke website.

Ze keken daarbij ook naar hoe belangrijk de website est waar vanaf je de backlink had. Zo est een backlink van een universiteitswebsite meer waard dan een backlink van de website van je banketbakker om de hoek. Om sites Web een waarde te geven bedachten ze een techniek welke ze PageRank noemde.

Het bepalen van de ranking op base van backlinks werkte veel beter als de technieken welke de andere zoekmachines gebruikte en het duurde niet lang voordat Google de meest gebruikte zoekmachine werd. Simpelweg omdat Google betere zoekresultaten kon geven dan de andere zoekmachines.

Andere classement factoren

backlinks Ook het systeem van het (gewogen) tellen van backlinks bleek gevoelig voor manipulatie fr Google evolueerde mee ening aan de hand van steeds meer factoren of ranking van website bepalen.

Geschat wordt dat Google momenteel aan de hand van 200 factoren of ranking van website bepaald. Desondanks zijn backlinks nog steeds de belangrijkste factor bij het bepalen van de ranking van website.

Als je voor zoekwoorden waar veel concurrentie op zit de top 50 resultaten in Google bekijkt dan zal je alleen maar website aantreffen welke één of meer backlinks hebben. Het is dan ook zo goed als onmogelijk om een ​​goede ranking te hebben zonder backlinks, zelfs als je de meest geweldige content op je website hebt staan.

backlinks un gros problèmeBacklinks zijn dus énormément belangrijk pour le classement je. De grote vraag est dan ook; hoe krijg je backlinks? Dans le dit artikel zullen, nous avons rencontré des conseils sur la manière de nous aider à trouver des backlinks et à créer des liens avec Behouden voor de valkuilen van. Voordat, nous avons rencontré des conseils de construction de liens. Nous avons commencé à travailler avec des fondements anantiques van een.

Een natuurlijk backlink profiel

Google voert voortdurend een strijd tegen sites web welke hun classement willen manipuleren dans de zoekmachine (spam zoekmachine).

Liens de retour Het Kopen Van

backlinks kopenEen veel toegepaste manier voor het manipuleren van Google est des liens de retour de porte het kopen van. In een poging om hun website in belangrijk te laten lijken kopen website eigenaren backlinks in.

Het kopen van backlinks est een manier om in korte tijd veel backlinks naar je website te krijgen. Google est op zijn zachts gezegd niet blij met deze praktijken. Het kopen van backlinks est dan ook dans strijd met de Google Richtlijnen voor webmasters.

Het streven van Google est om de gebruikers van haar zoekmachine de beste mogelijke gebruikers ervaring te geven. Dit doet Google (onder andere) haar gebruikers de belangrijkste website voor een bepaalde zoekterm te geven.

Les sites Web Als backlinks kopen, dan kopen zij hun ‘belangrijkheid’ terwijl ze dit eigenlijk helemaal belangrijk zijn. Als de site Web echt belangrijk avait geweest dan hadden ze namelijk helemaal geen backlinks hoeven te kopen, dan hadden zij op een natuurlijke manier wel hun backlinks verkregen.

Een voorbeeld van natuurlijke autoriteit

wikipedia Wikipedia komt voor heel veel zoekwoorden hoog dans Google. Dat is niet omdat Wikipedia een dealje heeft a rencontré Google de zo, dit komt omdat Wikipedia a rencontré 149 miljoen backlinks een erg belangrijke website is. Wikipedia heeft deze backlinks niet gekocht. Mensen hebben uit eigen initiatief een link naar Wikipedia geplaatst omdat deze waardevolle informatie biedt.

Het kopen van liens wordt bestraft

Google est een aantal jaren geleden begonnen rencontré het bestraffen van sites web welke backlinks kopen. Dit om de wind uit de zeilen te halen van website welke zich hiermee bezig hielden.

De straffen voor het kopen van backlinks liegen er niet om. Niet dat je een boete van Google op de deurmat kan verwachten als je links koopt, nee, erger nog. Als je ‘betrapt’ wordt voor het kopen van backlinks dan zal Google je hele site web de webpagina uit uit haar index verwijderen in ieder geval ver dans le classement laten zaken. En aangezien Google in Nederland een marktaandeel heeft welke groter est dan 95% zal dit vrijwel al je site bezoekers kosten. En daarmee natuurlijk ook je omzet.

Google Penguin

Google-Penguin Google kan niet bij je boekhouder je gegevens opvragen om te controleren of je backlinks hebt gekocht en heeft daarom een ​​algoritme ontwikkeld om gekochte backlinks detecteren. Dit algoritme wordt het Penguin algoritme genoemd en werd op 24 avril 2012 geïntrod.

Het Penguin algoritme staat nu nog los van het core algoritme van Google en de verwachting is dat het Penguin algoritme binnenkort onderdeel wordt van het core algoritme.

Google doet uiteraard geheimzinnig over de werking van het Penguin algoritme welke (o.a.) gekochte backlinks detecteert. Les hommes als er achter komt hoe dit algoritme werkt dan zullen er weer «slimme» webmasters zijn die dit weer kunnen manipuleren.

Om te kunnen bepalen of een backlink gekocht is kijkt Google naar karakteristieken die passen bij gekocht links, althans, dat is de algemene aanname. Men neemt aan dat het Google Penguin algoritme kijkt naar de karakteristieken zoals:

 • Woorden zoals ‘advertentie’, ‘ads’ of iets in de trant van ‘gesponseerd’ rondom de backlink
 • Een grote hoeveelheid backlinks welke binnen een kort tijdsbestek geplaatst zijn
 • Meerdere backlinks dans les sites Web d’Een Korte Tijd Vanaf Welke Één Eigenaar Hebben
 • Het veelvuldig gebruik van commerciële anchor teksten voor de backlinks
 • Backlinks welke sidewide geplaatst zijn
 • Backlinks welke plotseling worden opgenomen in oude content zonder dat er veranderingen in de content zijn doorgevoerd

Nu is het niet zo dat je site gelijk een penalty krijgt als een aantal backlinks aan één of meerdere van deze karakteristieken voldoen. Het is niet zo dat je een penalty krijgt voor een aantal backlinks met een commerciële anchor tekst. Maar als er in korte tijd veel backlinks bij komen met een commerciële anchor tekst kan dat wel het geval zijn. Het algoritme est wiskunde en zal bij bepaalde input van variabelen leiden tot een penalty.

Waarom est dit belangrijk bij linkbuilding?

Nu vraag je je misschien af ​​waarom je zou moeten weten hoe Google gekochte backlinks detecteert terwijl je niet van plan bent om backlinks te gaan kopen? Het probleem van het Penguin algoritme est dat je bestraft kan worden terwijl je geen backlinks hebt gekocht.

Dit in het geval je backlink profiel de karakteristieken van gekochte links heeft. Willen we op een goede manier aan linkbuilding gaan doen dan zullen we er dus dus voor moeten zorgen dat het backlink profiel niet deze karakteristieken heeft. We zullen moeten zorgen voor een ‘natuurlijk’ ogend backlink profiel.

Een natuurlijk backlink profiel

Een natuurlijk backlink profiel heeft ook bepaalde karakteristieken. Om te voorkomen dat we (onterecht) een penalty krijgen zullen we bij het verkrijgen van backlinks moeten zorgen dat het backlink profiel aan deze karakteristieken voldoet.

matt-cutts Voordat we aan de slag gaan met de tips voor het verkrijgen van backlinks wil ik nog één opmerking plaatsen. Google zelf zegt je moet zorgen voor een natuurlijk backlink profiel en niet moet zorgen voor een backlink profiel wat er natuurlijk uitziet.

Als het aan Google ligt doe je dus niets aan je backlink profiel, alle links welke je zal krijgen zullen dan vanzelf 100% natuurlijk zijn. Dat klinkt natuurlijk allemaal wel erg mooi. Echter zal dit in de praktijk voor de meeste sites niet werken. Als je op een natuurlijk backlink profiel wilt wachten dan kan je lang wachten tenzij je iets echt heel erg bijzonders hebt.

De meeste sites web zijn commercieel en mensen gaan niet zomaar naar een (commerciële) site web een link plaatsen. Je hebt een website en deze moet aan het eind van de dag zorgen voor omzet en daar kunnen we (niet te lang) op wachten. Voor het verkrijgen van een natuurlijk backlink profiel zullen we in de praktijk dan ook in actie moeten komen willen we geld verdienen met onze website.

Natuurlijke groei van het backlink profiel

groei backlink profielEen natuurlijk backlink profiel zal ook bekeken moeten worden over de dimensie tijd. Een natuurlijk backlink profiel groeit over de verloop van tijd, het is er niet van de ene op de andere dag. Dit is iets om rekening mee te houden als je aan de slag gaat met het verkrijgen van links. Spreid daarom je linkbuilding activiteiten uit over de tijd zodat je backlink profiel rustig maar gestaagd kan groeien.

Astuce de backlink 1: kijk naar je concurrenten

Als je aan de slag gaat met linkbuilding dan wil je als eerste kijken naar ‘het laag hangende fruit’ zodat je snel je eerste backlinks hebt.
Op welke plaatsen kan je zonder al te veel inspanning een link verkrijgen? Er is een outil en ligne welke je op de vraag antwoord kan geven. Hiervoor kan je de Link Intersect Tool van ahrefs gebruiken.

De software van ahrefs est wel betaald, voor deze fonctionnaliteit is er echter geen (goede) gratis tool. Met de Link Intersect tool van ahrefs kan je bekijken welke sites naar je concurrenten linken maar nog niet naar jouw website.
1-ahrefs
Als je klikt op ‘Show link Opportunities’ krijg je te zien dat een aantal sites wel naar je concurrenten linkt maar nog niet naar jouw website. Er is een goede kans dat of eigenaren van deze sites ook jouw site een link willen plaatsen. Ze waren tenslotte ook bereid om naar je concurrenten een link te plaatsen, jouw site zal ook relevant voor ze zijn. Site web de Je kan deze via e-mail benaderen met de vraag de ze ook naar jouw site een link willen opnemen.

Valkuil bij het kijken naar je concurrenten

Dat je concurrenten een link hebben van een bepaalde website hebben betekend nog niet dat het een link van goede kwaliteit is. Een link zou altijd pertinent pour moi onderwerp / branche moeten zijn.

Het zou kunnen dat je simulten een link hebben van een niet site Web relevante. Misschien hebben zij in een ver verleden deze links aangevraagd, in de tijd voordat relevante links belangrijk voor Google werden.

gebreide wollen mutsStel je begint een boutique en ligne dans les télévisions en je ziet dat je simulten een lien hebben op de partnerpagina van een boutique en ligne dans gebreide wollen mutsen. Doe dan geen moeite, deze link wil je juist niet hebben, deze zal eerder slecht voor je ranking zijn dan dat deze link goed voor je ranking is.

Hebben je televisie concurrenten daarin tegen een link vanaf een website rencontré televisie reviews dan wil daar natuurlijk heel graag ook een backlink van hebben, het is immers relevant voor je business.

Astuce Backlink 2: Creëer EEN Blog

contenu eerst liens danDit is niet een manier om snel backlinks te verkrijgen, daar staat tegenover dat het wel een manier is om waardevolle backlinks te verkrijgen.

Wil je backlinks kunnen krijgen dan zullen sites een reden moeten hebben om een ​​link naar je site te plaatsen.

Stel je hebt een boekhoudkantoor, site web op je staan ​​je tarieven, photo de van de medewerkers en een routebeschrijving. Hiermee geef je andere sites web niet echt aanleiding om een ​​link naar je site te plaatsen. Het is namelijk niet echt interessant en er zijn al tienduizend van dit soort statistische ‘we hebben een website omdat het hoort’.

Door het creëren van een blog kan je de aanleiding om een ​​link naar je site te plaatsen creëren. Op je blog kan je artikelen plaatsen welke pertinent zijn voor je branche. Hiermee geef je anderen aanleiding om een ​​link naar je website te plaatsen.

verlagen belastingdrukZo kan het boekhoudkantoor een blog artikel schrijven met daarin X Tips om de belastingdruk te verlagen. Sites Web welke zich richten op ondernemers zullen dit wellicht interessant vinden en kunnen er aanleiding in zien om er naar toe te verwijzen vanaf hun website. En zo kan je voor iedere branche wel wat bedenken.

Nu zal het schrijven van blogs je niet liens automatiques opleveren. Maar je hebt daarmee wel aan de voorwaarde gedaan om voor anderen interessant genoeg te zijn om naar je te linken.

De volgende stap est dat je andere op je (waardevolle) contenu zal moeten wijzen. Dit zou je kunnen doen porte sites pertinents sur le site Web et le contenu de Wijzen.

Een andere manier om dit te doen est het schrijven van gastblogs. Dit zullen we in de volgende tip bespreken.

Blog Valkuil bij het creëren van een

Blog Er zijn verschillende valkuilen bij het creëren van een.

Een veel gemaakte fout est dat men een blog gaat opzetten met artikelen welke meer van hetzelfde zijn.

conseils afvallenBijvoorbeeld een diëtiste welke 10 conseils om af te vallen geeft. Dit terwijl er al duizenden artikelen op internet staan ​​met tips om af te vallen. Les sites Er zijn zelfs accueillent tous les conseils hondeux geven om af te vallen. Waarom zou iemand naar het artikel van deze diëtiste gaan linken terwijl er al genoeg van op het internet staat en er veel uitgebreidere artikelen over te vinden zijn? Dat gaat niet gebeuren dus.

Je zal dus onderwerpen moeten behandelen op je blog welke nog nauwelijks door anderen besproken worden zodat je content «uniek» is en daardoor waardevol voor anderen.

Als je onderwerpen wilt behandelen welke al door anderen worden besproken (soms ontkom je daar niet aan) dan zal je je op de één andere manier moeten onderscheiden. Door uitgebreider ergens op in te gaan bijvoorbeeld, de door aspecten aan te dragen welke door andere niet aangedragen worden, de door het van beeld (photos de la vidéo) te voorzien (als anderen dat niet doen).

Astuce de backlink 3: Het Schrijven van Gastblogs

Tegenwoordig vindt je blogue sur de meest uiteenlopende onderwerpen. Veel blogs plaatsen blogposts van gastbloggers et vinden het prima als je een backlink dans je blog opneemt.

Het voordeel voor deze blogs est dat ze zelf geen tijd hoeven te investeren in het verkrijgen van content in dat ze kennis in huis halen welke ze zelf niet of onvoldoende hebben.
gastbloggen

Stel iemand heeft een blog welke zich richt op het combineren van het moederschap met het ondernemerschap. Deze persoon est (waarschijnlijk) zelf moeder en ondernemer. Ze zal veel af weten van wat er bij komt kijken om het moeder- en ondernemerschap te combineren en zal daar gemakkelijk veel over kunnen schrijven.

Als boekhoudkantoor (om hetzelfde voorbeeld nogmaals aan te halen) zou je voor deze blog een waardevolle bijdrage kunnen schrijven. Bijvoorbeeld een gastblog over hoe dat zit met de voorwaarden voor het behalen voor je urencriterium voor je ondernemersaftrek als je niet hebt kunnen werken door de zwangerschap.

Als boekhoudkantoor weet je precies hoe dat zit. Vanuit de gastblog kan je dan een lien opnemen naar de site Web van je boekhoudkantoor naar een relevante pagina over de ondernemersaftrek. Deze backlink zal concern zijn, er wordt immers vanuit een artikel wat gaat over de ondernemersaftrek gelinkt naar je webpagina welke gaat over de ondernemersaftrek. Classement de Vanwege de hoge pertinent de van de backlink zal deze zeer waardevol zijn voor je dans Google.

Je slaat a rencontré gastbloggen twee vliegen dans één klap: je krijgt er een relevante backlink mee en het zal je ook direct bezoekers vanaf de blog opleveren.

Om te gaan gastbloggen kan je op zoek gaan naar blogs in je branche welke op zoek zijn naar gastbloggers (veel blogs schrijven liever zelf al hun content). Je kan dit doen door dans Google te zoeken op ‘gastblog branche / onderwerp’.

Valkuilen bij het schrijven van gastblogs

Blogs zullen altijd op zoek zijn naar uniek geschreven content, gekopieerde content is namelijk schadelijk voor hun ranking. Maak daarom niet te fout om een ​​kopie van de teksten van je eigen website, de van gastblogs welke je voor andere sites hebt geschreven, op te sturen. Ze zullen je gastblog afwijzen.

Ook zullen blogs een zekere kwaliteit verwachten. Je gastblog zal prettig leesbaar moeten zijn en mag geen, de nauwelijks, taal en stijlfouten bevatten.

Astuce de backlink 4: backlinks de Profiel

Sites Web Bij sommige waar je lid kan worden kan je in je profiel een link naar je website opnemen. Sites Web de Sommige nemen «do-follow» liens op in je profiel en terwijl andere (zoals Twitter) een no-follow link in je profiel opnemen.

logo pinterestLiens welke voorzien zijn van het rel = « nofollow » attribut vertellen zoekmachines dat ze de link niet mogen volgen en mee laten wegen als ranking signaal. Liens voorzien van het rel = « nofollow » attribut geven dan ook geen linkwaarde voor Google, desondanks zijn dergelijke links waardevol. Een natuurlijk backlink profiel zal namelijk moeten bestaan ​​uit een mix van “dofollow” et “nofollow” liens. Liens de crochet de porte te creëren welke «nofollow» zijn zorg je voor een natuurlijk backlink profiel.

Een aantal grote sites Web waarop je een profiel rencontré een waardevolle dofollow lien kunt aanmaken:

 • À propos de moi
 • Slideshare.net
 • Flickr.com
 • Pinterest.com
 • Stumbleupon.com
 • Blogger.com
 • Disqus.com

Valkuilen bij profiel backlinks

Maak uitsluitend profielen aan bij sites Web welke aansluiten bij je branche of onderwerp of welke algemeen (zoals about.me) van aard zijn. Je wilt voorkomen dat je (teveel) irrelevante backlinks krijgt. Zo kan je, in je profiel, een link naar je website opnemen op de website stocktwits.com welke zich richt op beleggers. Een link op deze website naar je webshop in kinderwagens is compleet irrelevant en gaat je ranking niet goed doen.

Astuce de backlink 5: Vraag een link aan mensen die je kent

kennissen backlinks vragenJe kunt de mensen die je kent om een ​​link vragen, denk aan familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties. Mensen die je persoonlijk kent zullen eerder een link verzoek honoreren.

Je kunt hiervoor ook een oproep op Facebook kunnen doen, je hebt vast wel Facebook vrienden rencontré een website of een blog waarvan je het niet wist dat ze een website hebben.

Valkuilen bij het vragen van links aan mensen die je kent

Een valkuil is dat je links gaat uitwisselen met een website welke totaal niet pertinent voor je business is. Bijvoorbeeld a rencontré je neef welke viskraam heeft terwijl je zelf een stukadoorsbedrijf hebt.

liens vraag aan bekendenAls je link niet pertinent est dan kan je net zo goed de link niet uitwisselen. Het gaat niets positiefs bijdragen voor je Google ranking en in het slechtste geval kunnen (meerdere) irrelevante links zelfs schadelijk zijn voor je ranking.

De meeste waardevolle backlinks kan je normaal gesproken krijgen van je leveranciers en je afnemers. Deze zullen in dezelfde branche actief zijn, in in ieder geval overlap hebben met je eigen activiteiten.

Astuce Backlink 6: Répertoires

Répertoires zijn verzamelsites zoals startpagina.nl et startkabel.nl. Startpagina était de eerste met dit concept, tegenwoordig zijn er honderden startpagina imitators zoals expertpagina.nl, startze.nl et jouwpagina.nl.

Répertoires bieden je een manier aan om snel aan backlinks te komen. Het enige wat je hoeft te doen est het aanmeld formulier in te vullen.

startpagina Het is niet zo dat al je linkaanvragen gehonoreerd zullen worden door de beheerder van de directory. De beheerder zal beoordelen of je website wel goed bij zijn directory past, als dit niet het geval is dan zal je verzoek afgewezen worden.

Ook als je website wel goed bij de directory past kan je verzoek afgewezen worden, omdat de beheerder van mening is dat er al voldoende links op zijn directory staan ​​bijvoorbeeld. In de praktijk zullen misschien iets van 10% van je linkaanvragen gehonoreerd worden.

Valkuilen bij het aanvragen van répertoires liens

Les liens du répertoire De waarde van sont niet meer wat het geweest is. In het verleden konden een aantal van dergelijke links je ranking nog een boost geven, nu is dat niet meer zo. Google est de laatste jaren de waarde van répertoire liens aan het devalueren. Google snapt dat je vrij eenvoudig een lien de répertoire kan verkrijgen en hecht er daarom nog maar weinig waarde aan.

Een groot aantal liens van répertoires kan zelfs slecht zijn voor je classement. Zorg daarom altijd voor een natuurlijke distributie van type backlinks dans je backlink profiel. Een klein pourcentage backlinks van répertoires tegenover andere type backlinks.

Een andere valkuil met l’annuaire des liens est dat ze worden aangevraagd bij annuaires welke niet erg pertinent zijn voor de website. Zo zie ik wel eens een link naar een makelaars website op een directory welke gaat over besparen (bijvoorbeeld). Er wordt dan speciaal voor de linkje een rubriek «Besparen op je makelaar» gemaakt om die link maar te kunnen plaatsen. Met deze rubriek est de link nog steeds niet relevant, het hoofdthema van de directory est tenslotte besparen.

Dans mijn opinie kunnen répertoire liens alleen waardevol zijn indien deze komen vanaf een répertoire welke super pertinent voor je site web est. Voor de makelaars website uitsluitend links vanaf makelaar répertoires enz.

Astuce Backlink 7: Persberichten

persbericht voor backlinksHeb je iets nieuws te vertellen over je bedrijf de over je branche? Maak dan een persbericht met daarin een link naar een relevant pagina op je website in stuur een email naar de online kranten.

Naast de online kranten zal je je persbericht ook moeten versturen naar branche specifieke nieuwssites en blogs. Hier zijn je kansen voor opname van je persbericht een stuk groter dan bij de algemene kranten.

En ligne kranten hebben veel autoriteit dans Google en daarom kan een persbericht met daarin een link naar je website erg waardevol zijn.

Valkuilen bij persberichten

Je zal echt iets nieuws te vertellen moeten hebben voordat een krant je persbericht gaat Overnemen. Kranten worden overspoeld a rencontré persberichten van bedrijven die van mening zijn dat zij iets nieuwswaardigs hebben. Kranten pikken alleen datgene eruit wat echt vernieuwd est de nieuwswaarde voor het grote publiek heeft.

Ga geen nieuws bedenken wat er eigenlijk niet est rencontré aussi enige doel dans de online kranten te komen.

Bij het maken van een persbericht zal je je moeten houden aan de richtlijnen welke over het algemeen gehanteerd worden voor het schrijven van een persbericht. Als je op internet même rond zoekt dan vindt je hier genoeg over.

Astuce Backlink 8 – Liens Gebroken

lien géographiqueHet internet staat vol gebroken links. Deze relie verwijzen naar webpagina welke niet meer bestaan ​​de naar webpagina welke verhuist zijn. La construction de liens Bij via des liens géo-brisés est la base de données:

 • Webpagina’s vindt welke potentieel naar je zouden kunnen linken
 • Op deze Webpagina Moet Een Link Staan Welke Niet Meer Werkt
 • De eigenaar van de webpagina benaderen en hem of haar er op wijzen dat er een link is welke niet meer werkt en dat hij of zij deze kan vervangen met een link naar een webpagina op jouw domein. Een webpagina op jouw domein welke hetzelfde onderwerp behandeld als waar de gebroken link naar toe verwees.

Les webmasters de Veel zullen je verzoek voor het aanpassen van de link honoreren. Je hebt ze tenslotte geholpen. Je hebt ze gewezen op een link welke niet meer werkt en je geeft ze een alternatief zonder dat zij daar zelf moeite en onderzoek voor hoeven te doen.

Er zijn verschillende manieren om gebroken links te vinden. Een eenvoudige manier est om sites uit je branche te scannen op gebroken links met behulp van een software tool.

Je kan daar bijvoorbeeld Xenu Link Sleuth voor gebruiken. L’outil Deze est rare sur le site Web de Gebroken Links et geeft je vervolgens een rapport a rencontré tous les liens Gebroken. Als je gebroken links hebt gevonden dan zal je moeten bekijken of je een relevant alternatief op jouw domein voor de gebroken links kan aanbieden.

Als je de logiciel van ahrefs.com gebruikt dan kan je ook hiermee linkbuilding voor gebroken links toepassen. Dans la vidéo onderstaande wordt het door ahrefs.com uitgelegd:

Als je de logiciel van moz.com gebruikt dan kan je hier nalezen hoe je rencontré moz.com waardevolle gebroken links kan vinden.

Astuce Backlink 9 – Liens internes Maak

linkjuice Het maken van liens internes est een belangrijk onderdeel van linkbuilding. enkele externe backlinks hebben. Door het creëren van interne links kan je de ‘link juice’ van je verschillende pagina’s aan elkaar doorgeven.

Het voordeel van intern links is dat je control hebt over de plaatsen waar je de links opneemt en het gebruik van anchor teksten.

Voor het creëren van liens internes kan je ook gebruik maken van plugins WordPress, deze maken van bepaalde woorden liens naar relevante pagina’s. Van deze methode voor het creëren ben ik niet zo gecharmeerd, het probleem is dat je allemaal links krijgt met dezelfde anchor tekst.

Het is beter om je oude content na te lopen op woorden of zinsdelen waarvan je een lien interne kunt maken. Je kan dan variëren a rencontré het gebruik van anchor teksten.

Je hebt hiermee ook controle op het aantal liens internes welke naar een bepaalde pagina wordt aangemaakt. Als je een plug-in gebruikt dan loop je het risico dat er heel veel liens internes worden gecreëerd naar een pagina welke eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is.

Bij het schrijven van nieuwe content kan je in het vervolg gelijk bekijken of je interne links in je artikel kunt opnemen.

Astuce Backlink 10 – Commentaires sur le blog

Bij veel blogs heb je de mogelijkheid om in de comments (reacties) op de artikelen te reageren.
Niet iedere blog laat toe dat je liens dans de reacties kan opnemen en veel blogs voorzien liens dans de reacties van het rel = « nofollow » attribut.
Sommige blogue des liens latents dofollow dans les réactions de Hun.

De meeste waardevolle blogs voor het geven van reacties zijn uiteraard de blogs welke relevant zijn voor je branche. En daar moet je je dan dan ook op richten. Réactions aux blogs welke niet pertinent zijn voor je branche zal Google zien als spam (wat waarschijnlijk ook het geval zal zijn).

Blog reacties zijn onderdeel van een natuurlijk backlink profiel en het is een snelle manier om aan backlinks te komen. Bovendien creëer je interactie rencontré andere webmasters uit je branche.

Commentaires du blog Valkuilen bij het geven van

spam de commentairesEr zijn verschillende valkuilen bij het geven van blog comments, deze zijn:

 • Réactions geven bij niet relevante blogs
 • Réactions geven bij relevante blogs welke niet inhoudelijk zijn. Denk daarbij aan het geven van een standaard reactie in de trant van ‘Mooi artikel heb je geschreven, ik heb er ook iets over geschreven zie: URL’.
 • Teveel réagit geven dans een korte tijd. Ga niet in 1 dag op 10 verschillende blogs reacties geven maar verspreid dit over een aantal weken.
 • Teveel backlinks commentaires du blog vanuit. Zorg ervoor dat niet meer dan 10% van je backlinks afkomstig zijn van blog comments.

Astuce de backlink 11 – Backlinks Vragen om

Gebruik Google om te zoeken naar sites waar je bedrijfs- de merknaam wordt genoemd. Indien je websites vindt welke wel over je bedrijf of merk schrijven dan kan je ze benaderen met de vraag of ze een link naar je website willen opnemen. Hoe groter en bekender je bedrijf of merk is des te beter deze tactiek zal werken uiteraard, er zal dan meer over je bedrijf of merk besproken worden.

Backlink tip 12 – Bedrijvengidsen

gouden gidsIedereen kent de Goudengids en de telefoongids wel. Deze nemen je bedrijfsgegevens op inclusief een link naar je website. Naast de goudengids en de telefoongids zijn er in Nederland nog tientallen gidsen waarin je je bedrijfsgegevens in kunt opnemen. Het voordeel van deze methode van het verkrijgen van links is dat het snel en met weinig moeite gaat.

In vrijwel alle bedrijvengidsen kan je een link naar je website opnemen. Er zijn gidsen welke een dofollow link naar je website zullen opnemen en er zijn gidsen welke een nofollow link naar je website zullen opnemen. Je kunt kijken of een bedrijvengids een dofollow link opneemt door eerst de link te bekijken van een bedrijf welke reeds in deze gids is opgenomen.

Valkuilen bij bedrijvengidsen

Controleer altijd eerst goed of de vermelding in de bedrijvengids wel gratis is. Links in bedrijvengidsen hebben niet veel waarde voor Google, het is dan ook zonde om daar geld aan uit te geven.

Voor bepaalde branches zijn er ook branche specifieke bedrijvengidsen te vinden, denk daarbij aan de vele restaurant gidsen. Links vanaf dergelijke sites hebben meer waarde omdat deze relevant zijn voor je business. Beperk je altijd tot algemene bedrijvengidsen en branche specifieke bedrijvengidsen, blijf weg bij de gidsen welke zich richten op een andere branche.

Backlink tip 13 – Artikel websites

Je hebt veel artikel websites waarop je gratis een artikel kunt plaatsen met daarin een link naar je website. Dit is een soort ruil welke je met de artikel site maakt. Zij krijgen content aangeleverd over onderwerpen waar zij zelf geen verstand hebben en in ruil krijg je een link retour.

De artikel websites zullen wel uniek geschreven artikelen van je verlangen, een eerder gepubliceerd artikel zal namelijk schadelijk zijn voor hun ranking.

Valkuilen bij artikel websites

Er zijn veel artikel websites en ze zijn niet allemaal van even goede kwaliteit.

Sommige hebben een ronduit slechte kwaliteit, zij hebben een spammy backlink profiel en laten alle vormen van content op hun site toe.

Alvorens je besluit een artikel te gaan schrijven voor publicatie op een artikel website controleer dan met de gratis moz.com Open Site Explorer de spam score en Domain Authority van de artikelen website.

spammy websitesEn bekijk eerst de andere artikelen op de website, als er onderwerpen op toegelaten worden gerelateerd aan seks, gokken of andere niet zo oké onderwerpen dan wil je hier niet tussen staan.

Verder zou slechts een klein deel van je backlink profiel mogen bestaan uit backlinks van artikelen websites. Beperk je daarom tot slechts enkele kwalitatieve artikelen websites.

Backlink tip 14 – Nodig andere uit voor een gastblog

Er zijn in je industrie vast wel invloedrijke auteurs te vinden. Deze kan je uitnodigen tot het schrijven van een gastblog welke je op jouw domein publiceert. De schrijver van de gastblog zal de blog delen met zijn publiek en er waarschijnlijk ook een link naar opnemen. Met deze strategie verkrijg je waardevolle content van een invloedrijke auteur, nieuwe bezoekers (het netwerk van de auteur) en waarschijnlijk ook een backlink.

Backlink tip 15 – Geef iets weg in ruil voor een review

product reviewAls je producten verkoopt dan kan je overwegen deze weg te geven aan webmasters in ruil voor een review over je product. Na het beoordelen van je product mogen ze deze als beloning houden. Vraag de webmaster expliciet om een link naar je productpagina vanuit zijn review artikel.

Backlink tip 16: De Linkbait

Een linkbait is content waarnaar andere een link plaatsen, omdat ze dit graag willen, niet omdat je het ze vraagt. Met een linkbait zorg je voor de voorwaarden om op een natuurlijke manier backlinks te verkrijgen. Een linkbait kan waardevolle content zijn, een bijzondere video, een ebook, een infographic, noem het maar op.

Het creëren van een goede linkbait is (normaal gesproken) een behoorlijke investering in tijd (of geld). En de uitkomst is onzeker. Het kan je geen enkele backlink opleveren maar ook gigantisch veel backlinks. Er zijn zelfs voorbeelden van linkbaits welke miljoenen backlinks opleverde en miljoenen keren op Social Media gedeeld zijn.

Vormen van linkbait

Er zijn zoveel verschillende vormen van linkbait te bedenken dat we er een aparte pagina voor hebben ingericht. Lees hier onze 18 Linkbait Ideeën & 16 Valkuilen om te Voorkomen en doe inspiratie op voor je eigen linkbait campagne.

Tot slot

Zijn er nog vormen van linkbuilding welke je in ons overzicht mist? Welke manier van linkbuilding werkt volgens jouw het beste? Laat het ons weten in de comments.

Misschien vind je dit ook leuk:

Inscris-toi à notre newsletter !

Partage cet article avec tes amis !

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin